AWAS!! RAMAI TIDAK AKAN SUKA

AWAS!! RAMAI TIDAK AKAN SUKA KERANA TAKAFUL BANYAK MANFAATNYA DAN TELAH BANTU RAMAI ORANG.

AKPK

1/- Sebagai ganti Insurans Konvensional – Takaful bebaskan umat Islam dari unsur haram.

perbezaan-insurans-dan-takaful

2/- Sebagai ganti kad kredit – Medical Card Takaful bebaskan anda dari hutang dan elakkan daripada jatuh muflis akibat kos perubatan yang tinggi.

Kad Perubatan Dengan RM5

 

hospital

gambar Sakit

3/- Sebagai alternatif kepada SOCSO – Takaful beri perlindungan jika jatuh sakit dan kemalangan 24 jam, dimana jua anda berada, tidak hanya waktu bekerja.

Minta maaf dengan isteri sebelum kemalangan 2kemalangan1

4/- Sebagai alternatif kepada KWSP – Takaful Menggandakan wang simpanan persaraan anda disamping memberi perlindungan 24 jam sehingga mencapai umur persaraan anda.

retirement plan


tangguh bedah kerana kwsp

5/- Sebagai gantian pendapatan – Takaful mengaktifkan bantuan pendapatan secara bulanan sebagai ganti pendapatan anda jika berlaku lumpuh kekal dan tidak boleh bekerja.

pampasan-takaful1

 

6/- Sebagai penyelamat dari hutang – Takaful menyelamat anda dengan menyelesaikan hutang anda, agar roh anda tidak tergantung akibat hutang.

Muflis kerana hutang kereta - 15.3.2011hutanghutang

 i-great-teras-selesai-masalah-kewangan1

  7/- Sebagai pengecualian cukai – Takaful membantu anda dalam mengurangkan bebanan cukai.

TAXutkinsuran1
8/- Sebagai penyelamat maruah – Takaful membantu memberikan pampasan kepada isteri dan anak-anak yang ditinggalkan, supaya tidak hidup merana dan meminta-minta.

AKPK ori

553885_513807845298218_689796993_n

9/- Sebagai pelaksana badal haji – Takaful memastikan anda memperolehi haji apabila anda mati atau lumpuh kekal, jika anda belum lagi menunaikan ibadah haji.

serah badal haji
10/- Sebagai penaja pendidikan anak – Takaful membolehkan anda menyimpan secara tetap dan berdisiplin untuk dana pendidikan anak anda disamping memberi perlindungan 24 jam kepada anak anda.

i-iqra-for-education1

11/- Sebagai tempat simpan wang – Takaful menyimpan duit anda dan melaburkannya untuk saham dunia dan saham akhirat anda.

8 Sebab Kenapa Anda Tak Perlukan Takaful

Advertisements
By hazlyagensi