Medical Card Tebaik No.1 di Asia

No.1 di Asia

mula terfikir masa depan anak anda?PLAN takaful for kids: 5 & 3 yr GURLS..

bayangkan ini anak anda..
yang mencari-cari ada tak simpanan yang selamat&pasti utk permata hati? kegembiraan mereka adalah keceriaan kita. sebab saya juga seorang ibu…tapi masih ada yang berfikir begini
“mak ayah kita dulu pun tak sediakan kewangan pun untuk kita jadi jugak manusia”hehehhe…
betul. Sebab dulu takde lagi takaful. sebab tu sekarang kita kena kerja kuat sangat, bercita-cita nak jadi doktor akhirnya jadi lain sebab terpaksa ikut dan akur dengan TAWARAN biasiswa yang disediakan…kalau lah parents kita dulu sediakan RM50,000 at least atau lebih masa kita umur 18 tahun…agaknya tercapai tak cita-cita kita? di mana kita sekarang ye….
2 pilihan di tangan kita:
1. nak anak kita rasa apa kita rasa juga.. meneruskan sebuah kehidupan dan menjadi seperti kita, ni apa yg disediakan utk kita dulu..
ATAU NAK LEBIH BAIK?
2. lebih laju drp kita dan lebih ke depan drp kita..berikan yang TERBAIK utk mereka?(freedom from work)
give them a “KEY to Freedom”
PLAN takaful for kids: 5 & 3 yr GURLS
sebulan RM 160
 
APA anak anda dapat?
 
 
penerangan:
1- A003: Alaun sara hidup TUNAI RM50,000 jika org yg dilindungi(anak)mengalami hilang upaya kekal
 
definisi dalam bahasa melayu:
hilang upaya penuh & kekal:
a) selepas berlakunya keadaan demikan, pesakit TIADA SEBARANG KERJA, PEKERJAAN, PROFESION yang boleh dilakukan utk memperoleh sebarang upah atau gaji. keadaan demikian adalah disebabkan oleh mana-mana yang berikut:
1- hilang penglihatan KEDUA-DUA belah mata
2- Hilang penggunaan KEDUA-DUA belah anggota bermula atas pergelangan tangan/ pergelangan kaki dan TIDAK BOLEH DIPULIHKAN LAGI
3- hilang sebelah penglihatan dan sebelah lagi anggota badan 
macam mana nak “pastikan” pesakit hilang penggunaan anggota? SUBJEKTIF KAN..ni takaful tertakluk kontrak adalah sgt jelas. tak confuse langsung.takaful bukan bisnes jual “tudung online” atau “jual baju baby” yang takde guideline jelas drp BNM..definisinya begini:
“pesakit tak boleh jalankan sekurang-kurangnya 3 drp aktviti harian di bawah”
1-  TAK BOLEH pindah tempat duduk & bangun dari kerusi dengan sendiri
2. TAK BOLEH bergerak dr bilik ke bilik dgn sendiri
3. TAK BOLEH kawal kencing& air besar (terkeluar tanpa sedar)
hehehhe….
4. TAK MAMPU pakai baju & buka baju sendiri
5. TAK BOLEH mandi sendiri
6. TAK BOLEH makan sendiri (kena bersuap)
kod A003 jugak: mewakili pampasan kematian (HIBAH)
CAsh money RM50,000 diberikan kepada keluarga serta ++++ jumlah duit simpanan yg ada dalam akaun setakat sebelum kematian berlaku
mati itu pasti…..semoga semua pembaca dipanjangkan umur (doa)
benefit A416: critical illness RM 30,000
Elaun sara hidup jika menghidap sakit kritikal. sakit-sakitnya adalah:
dalam rekod great eastern:
*The youngest claimant for this quarter is only 15 years old due to leukaemia. Her total claim amount was RM110,499.55. The second youngest was a 16 years old boy, he was diagnosed with heart & hypertensive disease.
PILIHLAH COMPANY YANG SENANG BAYORRR DAN CEPAT prosesnya…
A409 – hospital benefits rider RM100 sehari elaun masuk ward
ikut bilangan hari bercuti di WARD. dapat elaun harian
A405 – provider plus rider  ( jika pesakit anak2 mengalami sakit kritikal.hilang upaya CARUMAN BULANAN jadi percuma seumur hidup hingga umur masing-masing mencecah 99 tahun) the only company gv this benefit is TAKAFUL.
A406 – Contributer benefit Plus rider (pencarum dilindungi)
maksudnya: jika ibu sebagai pencarum, jika ibu menghidap sakit kritikal, hilang upaya kekal atau MATI…caruman bulanan AUTOMATIK dikecualikan menjadi percuma RM160 sebulan sehingga anak-anak berumur 25 tahun…benefit ni HANYA ADA DI TAKAFUL. tiada di tabung haji/ASB/BANK/ didik…kerana di dlm takaful adanya DANA TABARRU’ membantu peserta dlm tabung takaful utk yang ditimpa musibah….jadi simpanan anak-anak tetap diteruskan tanpa perlu PENCARUM….
protect masa depan anak-anak anda!!!
A412 – i medik 200 rider : KAD PERUBATAN 
size dia sama mcm ic kita/ kad ATM kita nilai dia tak sama
sebab ada dlm ni RM1,2oo,ooo ( 1.2 JUTAAAAAAAAAAA RINGGIT MALAYSIA)
digunakan BUKAN utk g shopping kat sogo, pavvi dll..tapi utk rawatan perubatan seumur hidup…
rujuk i-m 200(RM) sampai bawah….nak admitted kat mana? semua hospital swasta / kerajaan seluruh malaysia CUMA kalau masuk panel hosp, GL direct issue ke hospital tersebut. kalau bukan panel..bayar dulu & claim kemudian…
ada tambahan lagi:
Prince court, KL
Coloumbia Bukit rimau, SHAH alam
SALAM, senawang seremban
Kesimpulannya: ianya sangat berbaloi memiliki TAKAFUL. kalau fikir sendiri ye , nak ada 1.2 juta simpan 160 sebulan sampai bila baru cukup??mati hidup balik pun belum tentu cukup?kan…
SIMPANAN PENDIDIKAN : BERGANTUNG PELABURAN RM32,000 – RM 50,000 (18 TAHUN)
 
SELAMAT MEMBUKA AKAUN SIMPANAN DAN PERLINDUNGAN TAKAFUL GREAT EASTERN…the best ever takaful company in malaysia? WHY?
 
 
merah tu GREAT EASTERN – company paling kukuh & plg banyak aset! campur 3 companies punya aset no.2, 3 dan 4 = 1 company Great Eastern!!
 
 
Credit to:- http://motivatorhasbah.blogspot.com/2014/08/mula-terfikir-masa-depan-anak-andaplan.html