DANA & PERLINDUNGAN PERSARAAN DAN HARI TUA.

Bersara

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera.. Mohon maaf sebab dah lama tak post artikel..

Namun, kali ini saya ingin berkongsi tentang DANA & PERLINDUNGAN PERSARAAN & HARI TUA.

10893_Q4_microsite11_p2

Baru-baru ini saya menerima permohonan quotation daripada seorang adik yang masih muda , sudah bekerja dan berumur 22 tahun..

Beliau mungkin akan terbaca artikel ini, saya cuma nak highlight kan beberapa perkara. Harap adik tak marah.

Saya merasa terkejut apabila mendapati beliau dalam usia yang muda, mengisi borang dan memilih untuk mendapatkan perancangan/quotation DANA & PERLINDUNGAN PERSARAAN & HARI TUA.

Membuatkan saya kagum dan terfikir, bagusnya adik ini, muda-muda dah ada kesedaran yang luar biasa hebat, kerana telah memikirkan tentang hari persaraan.

Lalu, saya pun sediakan quotation, dan saya mula tersedar bahawa betapa beruntungnya ambil takaful/insuran di usia muda.

Kerana, hanya dengan caruman yang rendah iaitu RM150 boleh dapat perlindungan yang tinggi dan yang lebih penting lagi simpanan/pelaburan/cash value/return of investment yang akan diperolehi  kemudian nanti, sangat tinggi..melebihi jumlah yang dibayar atau dicarum pada 20/30 tahun mendatang.

Ini ringkasan quotation Plan i-Great Damai (DANA & PERLINDUNGAN PERSARAAN & HARI TUA)

Jumlah caruman sebulan => RM150 sebulan
Anggaran pelaburan/simpanan/Dana persaraan pada 30 tahun akan datang=>  RM85k
Pampasan Jika Berlaku Kematian  => RM83k
Pampasan Jika Berlaku Lumpuh/Cacat Kekal => RM83k
 
Pampasan Jika Berlaku 36 Jenis Penyakit => RM20,000
 
Pampasan Jika Berlaku Kemalangan => RM20,000 
 
Jika Lumpuh/Sakit Kritikal, Tak Boleh Bekerja, pampasan akan diberi sebgai ganti pendapatan => RM100,000 (income replacement)
 
Badal Haji (Upah Haji jika sudah meninggal/ lumpuh/sakit kritikal ) => RM3000 
 
Khairat Kematian=> RM2000  
 
Jika Berlaku Lumpuh/Cacat Kekal /Sakit Kritikal => Caruman bulan  RM150 akan menjadi percuma. 
Quotation1
Quotation2
Saya nak highlightkan disini bahawa simpanan pada 30 tahun adik ini, lebih kurang RM85k.
Saya kira balik jika adik carum RM150 x 12bulan x 30tahun => RM54000 selama 30 tahun.
Jadi  lebihan keuntungan sebanyak RM85,000RM 54,000=RM31,000 $$$$$
money
Walaupun jumlah simpanan/cash value/return of investment ini bukan gerenti dapat dalam insuran/takaful…Namun..pointnya disini ialah memiliki insuran/takaful pada usia muda lebih menguntungkan daripada yang telah lanjut usia.
Namun, beliau telah wassap saya semula, selepas menerima dan membaca email quotation dan mengatakan beliau silap isi borang…Yang sebenarnya beliau mahukan pelan untuk Medical Card bukannya DANA & PERLINDUNGAN PERSARAAN & HARI TUA..hehe..  :-)

Bertindak Sekarang !!!
Jika Anda Masih Sihat !!!
Bertangguh!!! Hanya Merugikan Anda

Jaminan Wang Dikembalikan

 Anda Akan Diberi 15 hari,

Untuk Menyemak, Meneliti & Mengkajinya,

Selepas Dapat Polisi.

Jika Anda Tak Berpuas Hati,

Kembalikan semula Polisi dan Kami Pulangkan 100% Wang Anda.

Kenapa Permohonan Kad Perubatan Anda Ditolak?

Kerana anda sudah ada sakit kritikal / lumpuh .

Adakah anda ingin kami bantu sebelum terlewat?

Sila SMS ( I Nak Kad Perubatan) ke 0125358469.

Kami segera hubungi anda bagi memberikan khidmat rundingan takaful kewangan secara percuma.

Sila klik di bawah untuk mengisi borang mendapatkan quotation percuma.

quotation (1)

By hazlyagensi